Pàgina web de la botiga de comerç just "La troballa" d'Algemesí
Si voleu enviar-nos un missatge, ho podeu fer a botiga@latroballa.org

Paradeta de productes de Comerç Just al Mercat Municipal d’Algemesí

31 de gen. 2013, 12:04 publicada per Webmaster "La troballa"

Els dissabtes 22 de desembre i 5 de gener pel matí, un grup de joves de la Parròquia Sant Jaume Apòstol, voluntaris de Càritas Interparroquial, eixirem al Mercat Municipal del poble amb una paradeta de productes de comerç just de la tenda de Càritas La Troballa.

 
 Amb moltes ganes, esforç i il·lusió, s’exposaren per a la venda productes d’alimentació envasats: cafè, pasta, infusions, melmelada, sucre, caramels, xocolata, galetes..., productes d’artesania i joguets en pell, tela, fusta, vidre..., productes de cosmètica i de bijuteria. També s’inclogué degustació de té i cafè.
 
Els joves també realitzarem tasques d’informació, motivació i sensibilització local a tots aquells veïns que acudien, amb fullets explicatius, cartells i tríptics.

La campanya pretenia
donar una opció distinta al consumidor per adquirir regals al Nadal, elegir el comerç just que garanteix la justícia comercial, social, econòmica i mediambiental per eradicar la pobresa, actuant com a eina de cooperació al desenvolupament i aconseguir que prop de 5 milions de persones tinguen una vida digna. 

 


Amb aquest senzill gest volem contribuir a que se paguen salaris justos, se protegeixen els drets fonamentals de les persones, respectant la igualtat de gènere i oferint productes de qualitat, elaborats des de cooperatives amb mètodes productius respectuosos amb el medi ambient.

Ha sigut un èxit, se recaptaren un total de 896,21 euros. Agraïm als consumidors, veïns, família, amics i voluntaris que amb la seua dedicació, ajuda i col·laboració anònima ho fan possible.

LA TROBALLA, AL IV FESTIVAL SOLIDARI DE NADALES «A BETLEM ANEM!»

27 de des. 2012, 10:49 publicada per Webmaster "La troballa"   [ actualitzat el 27 de des. 2012, 10:58 ]

 Un any més un grup de voluntaries de LA TROBALLA, BOTIGA SOLIDARIA D´ALGEMESÍ participaren el passat diumenge 23 de desembre,  al IV FESTIVAL SOLIDARI DE NADALES «A BETLEM ANEM!» a benefici de Càritas Arxiprestal d’Algemesí, organitzat pel CCHH MARISTES. 

 A l´entrada del TEATRE MUNICIPAL es va situar la “paradeta”  per vendre els productes tradicionals de Nadal i  els habituals de la tenda, la valoració va ser molt positiva tant per l´éxit de vendes al llarg de l´acte  com  per les visites que al llarg d´aquesta semana han anat augmentant a la botiga per demanar-nos detalls i regalets.


 Tornar a expresar la  nostra confiança en la tasca de Càritas,  recordant el moment difícil actual que des de la fe es pot viure com un moment de maduració i convidant a afrontar el dia a dia sense fugir, sinó amb la decisió d’aportar un gra d’arena a l’immens mar de les urgències socials.

 Agraïm des d´ací a tots els qui compraren i a els qui han comprat al llarg de tot
aquest any, els qui han valorat el servei d’aquesta botiga i han compartit amb gestos de generositat les necessitats de les persones afectades per la extensa i intensa crisi social i econòmica. 

La botiga solidària La Troballa visita l´I.E.S. Sant Vicent Ferrer

26 de nov. 2012, 8:55 publicada per Webmaster "La troballa"

La passada setmana voluntaris de la botiga solidària de la Troballa visitaren l´Institut Sant Vicent Ferrer, per donar a conéixer a alumnes i professors, el comerç just i com es treballa en aquest sentit al nostre poble.

El projecte de Càritas d´Algemesí, té com a objectiu donar resposta a les necessitats de persones i col.lectius més desfavorits socialment, mitjançant la venda de productes elaborats en cooperatives on es garanteix un salari digne per als productors. També s´ofereixen productes provinents de les empreses d´inserció: roba de segona mà, decoració en vidre i complements realitzats en tallers de costura, que ajuden a persones en risc d´exclusió social a aprendre un ofici. Càritas vol, amb tots els seus projectes, generar processos que contribueixen al desenvolupament de la persona, així com la promoció de la justícia social.


La crisi ens ha portat irrevocablement a pensar en la pobresa, en la 
més propera, en la del nostre veí, en la de les persones que coneixem més íntimament, i en les que de vegades, només en sabem allò que és visible i valorem massa a la lleugera. D´aquesta crisi, del comerç just, de la situació al nostre poble, és d´allò que els alumnes preguntaren i criticaren de manera constructiva.
Va quedar clar, que aquest darrers anys han estat i estant molt durs, però també que per millorar hem de seguir treballant, donat allò de què disposem, com és el nostre temps, plegats entre tots.

Per als qui anàrem, la conclusió va ser ben satisfactòria, hem de continuar formant-nos per ser cada dia més oberts i preparats, junt als nostres joves estudiants. Comencem la Campanya de Nadal 2012

7 de nov. 2012, 11:59 publicada per Webmaster "La troballa"

 A la botiga solidària d´Algemesí LA TROBALLA, ja comencem a preparar la Campanya de Nadal 2012 i Reïs 2013, aquest serà el segon any que vos podem oferir regalets i detalls tant per a empreses com per a particulars.
 Regalar productes alimentaris  de qualitat s’està convertint cada vegada més en un regal de prestigi, útil i elegant que la gent valora i pot gaudir amb la resta de la seva família. Fer-ho amb productes que provenen del comerç just, a més, aporta el valor afegit de la solidaritat, de qualitat i d’elaboració artesana. Ara més que mai hem d’apostar pels productes que afavoreixen el desenvolupament solidari en benefici de la comunitat. 
 També tenim regals artesanals de quasi tots els països del món. Detalls típicament nadalencs, com betlems, figures de vidre, llibres, pel.licules... S´ofereixen productes provinents de projectes prelaborals dirigits a millorar la formació personal i professional de dones en situació d´exclusió social:  ECOBOSSES, DAVANTALS, BOSSES DE MÀ, tots ells elaborats artesanalment a la Comunitat Valenciana.  Tenim productes de vidre provinents de usuaris de vivendes de CÀRITAS DIOCESANA. 
 Es pot comprar  roba de segona mà,  provinent de la recent creada empresa d´inserció “FEM PERSONES”, de la Fundació José María Haro,  que treballa per la formació i integració sociolaboral de persones amb dificultats d´accés al món laboral, la cura del medi ambient i la utilització sostenible dels recursos naturals. Les principals activitats que es fan amb la roba és la recollida (a través dels contenidors i les campanyes en parròquies i col.legis, classificació, rentat, higienització, planxat i transport. La recollida, classificació, tractament i venda de la roba permet desenvolupar objectius socials de inserció sociolaboral creant llocs de treball per a persones en situació o risc d´exclusió.  La fundació José María Haro té centres de treball a València, Gandia i Alcoi. Desenvolupa les seues accions a través de Programes d´Acció sociolaboral, l´empresa d´insersió i les botigues @RROPA. A través de @RROPA i ara a través de la TROBALLA, s'ofereix una alternativa digna, ecològica i econòmica de consum de roba i complements. Així la roba de segona mà els ofereix un mitjà de reinserció social i laboral.

 


 I com sempre, si desitgeu un lot o regal de Nadal personalitzat, restem oberts per assessorar-vos i fer-vos un pressupost a mida. 
Ara més que mai, productes de Comerç Just!!!

 

 

En setembre, tornem...

11 de set. 2012, 11:58 publicada per Webmaster "La troballa"

La botiga solidaria que té Càritas al carrer Berca, ha tornat a donar el seu servei des del primer dia de Novena. Cal no oblidar-ho i intentar col·laborar comprant per promocionar iniciatives com aquesta.

Fomentem el Comerç Just !

HORARI:

de dilluns a divendres, per la vesprada, de 17.00 a 20.00 hores

dissabte per matí de 10.00 a 13.00 hores

 

Tercer Encontre Càrites

5 de juny 2012, 6:53 publicada per Webmaster "La troballa"   [ actualitzat el 5 de juny 2012, 8:14 ]

La botiga solidaria d'Algemesí, la Troballa, es va unir a la celebració del III Encontre de Càrites Diocesana a Moncada el passat 26 de maig. Una vegada més es tracta de visualitzar que aquesta pràctica social constitueix una eficaç eina de cooperació amb els països empobrits.  La Troballa, amb el seu intent de ser un ingredient de sensibilització i acció per transformar un mon injust i desigual ha participat amb el muntatge d'una taula per vendre els nostre productes habituals, i ha oferit el café a tots els participants al dinar que agermanà a tots els assistents.


 Igualment fa una crida als consumidors responsables, perquè entenguen que quan parlem de comerç just, hem de saber que aquest concepte implica pensar en una sèrie de compromisos profunds en cada un dels processos de l'origen del producte, que tenen a veure amb el respecte al medi ambient, amb unes polítiques salarials dignes, amb igualtat de gènere, sense explotació infantil i, d´una manera determinant que respecte la sobirania alimentària dels pobles. Aquest criteris de justícia social i mediambiental sempre tenen presents tot el procés productor i, per descomptat els consumidors.
Contacta amb l´equip diocesanà de cooperació internacional
cooperacion.cdvalencia@caritas.es o als telefons 96 3153501.
La Ribera: Tenda La Troballa 625663557

Marina Alta: Xavi 665485007

Camp de Morvedre: Blanca 616688309

 

"La troballa" participa en Expo-Algemesí 2012

15 de maig 2012, 10:27 publicada per Webmaster "La troballa"   [ actualitzat el 15 de maig 2012, 10:29 ]


Amb motiu de la celebració de la Fira Expo-Algemesí la botiga de comerç just “La troballa” ha realitzat aquesta eixida al Parc, amb la finalitat de fomentar el compromís social i la participació per complir l'objectiu de difondre el Comerç Just i el consum responsable entre els ciutadans del nostre poble


El comerç just és una relació de comerç basada en el diàleg, la transparència i el respecte mutu, que busca una major equitat en el comerç internacional. Contribuïx a un desenvolupament sostenible oferint millors condicions comercials i assegurant els drets de les comunitats productores i les treballadores i treballadors marginats, especialment en el Sud.


Una vegada més es pretén sensibilitzar els veïns del poble en el comerç just i el consum responsable, impulsant el nostre punt de venda de comerç just del carrer Berca, donant a conèixer la diversificació de productes i organitzacions per avançar en aquest procés.


Al llarg de tot el primer cap de setmana de maig s´ha pogut optar per comprar cafè, sucre, cacau o altres productes habituals, a la nostra parada de comerç just de la fira, tractant de complir l´objectiu de ser l´al·licient per afrontar amb optimisme la nostra situació econòmica, sense oblidar l´impuls que el comerç just suposa per als països en desenvolupament.

L'aniversari de La Troballa en l'informatiu municipal d'Algemesí

15 de febr. 2012, 4:18 publicada per Webmaster "La troballa"

En la pàgina http://www.bercatv.com/Informatiu_9_Feb_2012.html, a partir del minut 22:00, podreu veure la notícia del nostre aniversari en l'informatiu municipal d'Algemesí "Berca TV"

Xerrada i pregària de Mans Unides. Primer aniversari de "La Troballa".

14 de febr. 2012, 9:10 publicada per Webmaster "La troballa"   [ actualitzat el 14 de febr. 2012, 9:18 ]

El passat divendres, 10 de febrer, Caritas interparroquial va presentar el projecte de Mans Unides d'enguany, de promoció social i econòmica de dones rurals a Guatemala.

En el mateix acte celebràrem el primer aniversari de la nostra botiga solidària La troballa i, de la mà de La Tenda de tot el Món, ens visitaren dos xicotetes productores de cafè de Nicaragua, amb l'objectiu de transmetre'ns què és el comerç just i com transforma la vida de milers de xicotets productors i de les seues comunitats en el sud.

G
loria Rivera és sòcia productora de la cooperativa "Alfonso Nuñez Rodríguez (COMANUR)". Ivania Calderón és productora de cafè i llicenciada en comptabilitat, responsable al respecte en la cooperativa "La Providencia". Les dos són líders en les seues respectives cooperatives i en CECOCAFEN, un cooperativa de segon grau que representa a més de 2000 famílies productores de cafè.

Els agraïm sincerament el seu testimoni.

Participem en la inauguració de l'exposició de fotografies de Baasneere

4 de febr. 2012, 5:18 publicada per Webmaster "La troballa"


El divendres 3/2/2012 estiguérem en la inauguració de l'exposició de fotografies d'Algemesí Solidari, fent una xicoteta degustació dels nostres productes. El fred ajudava. Més informació en la seua pàgina web.

1-10 of 12