Inici‎ > ‎

La botiga solidària La Troballa visita l´I.E.S. Sant Vicent Ferrer

26 de nov. 2012, 8:55 publicada per Webmaster "La troballa"
La passada setmana voluntaris de la botiga solidària de la Troballa visitaren l´Institut Sant Vicent Ferrer, per donar a conéixer a alumnes i professors, el comerç just i com es treballa en aquest sentit al nostre poble.

El projecte de Càritas d´Algemesí, té com a objectiu donar resposta a les necessitats de persones i col.lectius més desfavorits socialment, mitjançant la venda de productes elaborats en cooperatives on es garanteix un salari digne per als productors. També s´ofereixen productes provinents de les empreses d´inserció: roba de segona mà, decoració en vidre i complements realitzats en tallers de costura, que ajuden a persones en risc d´exclusió social a aprendre un ofici. Càritas vol, amb tots els seus projectes, generar processos que contribueixen al desenvolupament de la persona, així com la promoció de la justícia social.


La crisi ens ha portat irrevocablement a pensar en la pobresa, en la 
més propera, en la del nostre veí, en la de les persones que coneixem més íntimament, i en les que de vegades, només en sabem allò que és visible i valorem massa a la lleugera. D´aquesta crisi, del comerç just, de la situació al nostre poble, és d´allò que els alumnes preguntaren i criticaren de manera constructiva.
Va quedar clar, que aquest darrers anys han estat i estant molt durs, però també que per millorar hem de seguir treballant, donat allò de què disposem, com és el nostre temps, plegats entre tots.

Per als qui anàrem, la conclusió va ser ben satisfactòria, hem de continuar formant-nos per ser cada dia més oberts i preparats, junt als nostres joves estudiants. Comments